Уряд має намір змінити правила розрахунку стартової ціни на нафту - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд має намір змінити правила розрахунку стартової ціни на нафту - джерело

Енергетика
174
Кабінет міністрів України має намір скоригувати свою постанову №570 від 16 жовтня 2014 року, змінивши формулу та умови розрахунку стартової ціни для нафти українського видобутку.
“Після того, як “Укрнафта” звернулася до “Нафтогазу” з проханням про викуп понад 160 тис. тонн нафти, а “Укртатнафта” заявила про плани відмовитися від переробки української нафти, Степан Кубів (перший віце-прем’єр-міністр – ІФ) провів нараду за участю всіх сторін. Зараз МЕРТ розробляє зміни до постанови №570 – будуть коригувати формулу і правила формування стартової ціни”, – сказав він.
При цьому співрозмовник агентства додав, що С. Кубів доручив скасувати прив’язку стартової ціни української нафти до вартості імпортної Azeri Light.
Як повідомлялося, ПАТ “Укрнафта” звернулася до НАК “Нафтогаз України” з проханням про викуп 162,2 тис. тонн нафти і 700 тонн газоконденсату, які не вдалося реалізувати на основних і додаткових біржових торгах №228 та 228Д через відсутність попиту.
Водночас ПАТ “Укртатнафта” (Кременчуцький НПЗ) поінформувало “Укрнафту” про плани повністю відмовитися від переробки української нафти на користь азербайджанської при незмінності правил ціноутворення на продукцію “Укрнафти”.
На думку Кременчуцького НПЗ, поточна стартова вартість української нафти на аукціонах є завищеною. В “Укртатнафті” відзначають, що така ситуація склалася через формування стартової ціни, виходячи з вартості імпортованої в країну нафти (“Укртатнафта” за 15 днів імпортувала понад 50 тис. тонн нафти Azeri Light) – раніше стартова ціна формувалася, виходячи з котирувань Platts (оскільки імпорт в країну був нижче від встановленої постановою Кабміну межі в 50 тис. тонн).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас