Експерти склали ТОП-15 банків в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти склали ТОП-15 банків в Україні

Кредит&Депозит
2821
Експерти Dragon Capital і видання “Новое время” склали рейтинг найнадійніших кредитних установ в Україні. Про це йдеться в новому випуску журналу “Новое время”. Учасники рейтингу – це установи з числа найбільших у країні, які мають відмінне фінансове становище, прибутковість, підтримку з боку акціонерів і довіру вкладників. І якщо раптом Нацбанк вирішить організувати нову “велику чистку” на ринку, ці 15 установ її швидше за все переживуть, зберігши і себе, і гроші клієнтів.
Коротке визначення надійного банку по-українськи – велика установа, причому або державна, або та, що належить іноземному профільному власнику. Основними критеріями оцінки були: достатність капіталу, ліквідність, довіра вкладників, підтримка акціонерів, прибутковість банку, якість активів і якісні показники.
Отже, Топ-15 банків в Україні виглядає так:
1. Райффайзен Банк Аваль
2. Креді Агріколь Банк
3. Сітібанк
4. Ощадбанк
5. Укрсиббанк
6. Прокредит Банк
7. ОТП Банк
8. Укрексім-банк
9. Кредобанк
10. ПУМБ
11. Укргазбанк
12. Альфа-банк
13. Приватбанк
14. Укрсоцбанк
15. Банк Південний
В Dragon Capital впевнені: безбоязно зберігати депозити можна в будь-якому банку зі списку топ-15. Але це не означає, що на вкладі вдасться заробити. Сьогодні вітчизняні фінустанови не особливо потребують депозитів. Тому багато з них пропонують низьку ставку. І вкладник, наприклад, УкрСиббанку, піврічний гривневий депозит в якому має нульову прибутковість, просто отримує місце для зберігання своїх заощаджень. Схожі умови, як правило, пропонують ті банки, які розмістилися на верхніх щаблях топ-15: вони вважають за краще тримати ставку нижче рівня інфляції.
А ось максимально щедрі структури – вони всі виявилися в хвості рейтингу НВ – обіцяють за депозит 14-15% річних. Значить, на вкладах з урахуванням інфляції можна заробити 2-3% на рік, а й в цьому випадку прибутковість буде мінімальною. Експерти запевняють, що епоха банківських катаклізмів нині вже позаду. “Зараз у нас банківська система найнадійніша за останні 15 років, – каже Сергій Фурса, фахівець відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital. – Тому що з ринку прибрали структури, які не можуть жити нормально”.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас