В Україні задумали забетонувати всі дороги між портами (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні задумали забетонувати всі дороги між портами (інфографіка)

Казна та Політика
1339
Міністерство інфраструктури України вже приступило до підготовки проектів з будівництва бетонних доріг. Крім того, чиновники задумалися про з’єднання такими дорогами всіх діючих портів України.
Про це заявив заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань.
“У межах конференції країн-учасниць Організації чорноморського економічного співробітництва обговорювався проект Окружної навколо Чорного моря. На мою думку, бетонна дорога має з’єднати всі діючі в Україні 13 портів від Рені до Маріуполя. Цей проект може стати частиною кільця навколо Чорного моря”, – сказав він.
Довгань також повідомив, що міністерство вже готує проект бетонної дороги, яка з’єднає порти Великої Одеси – Чорноморськ – Одеса – Південний – Миколаївський порт і Херсонський порт.
За словами Довганя, вартість проекту – $150-200 млн. Це кредитний ресурс від Ексімбанку Китаю. Процентна ставка – 2%, будівництво триватиме близько 1,5 років.
Він вважає, що міністерство вже в 2018 році запустить будівництво бетонної дороги, яка з’єднає порти.
Втім, Довгань зазначив, що бетонні дороги у 1,5 рази дорожчі, ніж асфальтні. Також в Україні мало компаній, які можуть будувати бетонні дороги.
В Україні задумали забетонувати всі дороги між портами (інфографіка)
Раніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявляв про плани міністерства щодо будівництва бетонних доріг у Дніпропетровській, Миколаївській та Одеській областях.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас