Сума щоденних транзакцій в мережі біткойна перевищила $2 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сума щоденних транзакцій в мережі біткойна перевищила $2 млрд

Фінтех і Картки
584
У 2017 році біткойн не тільки оновив історичний максимум, перевищивши на минулому тижні позначку в $8000, але поставив і новий рекорд з точки зору загальної суми щоденних транзакцій в мережі. З початку року цей показник зріс більш ніж в десять разів, перевищивши $2 млрд, пише The Forbes.
При цьому, незважаючи на те, що кількість здійснених транзакцій з початку року залишається практично незмінною, саме зростання ціни біткойна дозволило вийти на ці показники.
Протягом більшої частини січня 2017 року щоденний обсяг транзакцій в фінансовому вираженні становив близько $200 млн, і перший великий прорив стався тільки в травні – до кінця останнього місяця весни показник в районі $700 млн не вважався вже чимось незвичайним.
Далі пішов невеликий спад, і новий підйом настав перед харфдорком Bitcoin Cash, який, нагадаємо, відбувся 1 серпня. Також в серпні відбулася активація протоколу Segregated Witness, і на початку цього місяця середній обсяг щоденних транзакцій зріс вже до $1 млрд. І, незважаючи на те, що до кінця вересня ця цифра знову впала, на цей раз до $600 млн, в кінці жовтня сукупна сума щоденних транзакцій становила вже $1,5 млрд.
Абсолютний же до сьогоднішнього дня рекорд по сукупній сумі щоденних транзакцій було поставлено 16 листопада, коли цей показник склав $2,803,405,660.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас