Промислові роботи стають ефективнішими від людини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промислові роботи стають ефективнішими від людини

Технології&Авто
805
Ринок роботів останні кілька років переживає справжній бум. Багато в чому це пов’язано з появою так званих «коботів», спеціально запрограмованих на взаємодію з людиною і здатних «вчитися» у майстрів. В майбутньому, саме вони повинні змінити ринок праці до невпізнання, пише Financial Times.
За даними Міжнародної федерації робототехніки (IFR), в 2016 році ринок промислових роботів зріс на 18% до рекордних $13 млрд. Поширення роботів за межі автомобільних заводів і ускладнення завдань, які вони можуть виконувати, породили дискусії про те, наскільки скоро робочі зовсім перестануть бути потрібними.
«В основному, це пов’язано з більш низькими маржинальними витратами, – каже Моше Варді, професор Університету Райса в Техасі. – Якщо маржинальні витрати робота нижчі від зарплати робітника, за умови, що перший виконує роботу не гірше, тобто є економічний сенс найняти робота».
Дослідження McKinsey теж підтверджують теорію: близько 30% всіх завдань в 60% галузей будуть автоматизовані, з’ясували аналітики. Однак, часто проблема в тому, що компанії просто не можуть знайти робітників, готових виконувати брудну роботу, вважає віце-президент ABB Пер Вегард Нерсет. За його словами, країни з найнижчим безробіттям, найчастіше, мають найбільшу щільність використання роботів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас