У Google Play знайшли новий вірус, який краде банківські дані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Google Play знайшли новий вірус, який краде банківські дані

Фінтех і Картки
1623
Розробники антивірусу ESET розповіли про появу нового сімейства троянських вірусів, які проникають в Google Play під виглядом легітимних додатків. Про це повідомляється в прес-релізі ESET.
Як з’ясували експерти, цей вірус маскується під популярні додатки, а також має багаторівневу архітектуру і систему шифрування.
“Після завантаження та встановлення додатки не запитують зайві права і виконують очікувані дії. Шкідлива активність залишається невидимою для користувача і здійснюється в чотири етапи”, – пояснили експерти.
Після зараження пристрою на перших двох етапах програма розшифровується в фоновому режимі. Після цього приховано викачує інший додаток і переходить до закодованої URL-адреси. Далі відбувається п’ятихвилинна затримка, і користувачеві пропонують встановити завантажений додаток.
Він маскується під Adobe Flash Player або ж під неіснуючі програми, назви яких схожі на популярні продукти (Android Update або Adobe Update). Ці додатки, в свою чергу, після встановлення отримують всі необхідні для роботи права.
Далі активізується четвертий компонент вірусу. До них відносяться мобільний банкер або шпигунські програми. Зокрема, експерти зафіксували проникнення в пристрої за такою схемою банківського трояна MazarBot. Після завантаження додаток пропонує користувачу заповнити підроблену форму авторизації, щоб вкрасти його дані від онлайн-банків або банківських карток.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас