Екс-директора НСК "Олімпійський" підозрюють у корупції під час Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-директора НСК "Олімпійський" підозрюють у корупції під час Євро-2012

Кримінал
194
Правоохоронці оголосили про підозру двом керівникам компаній-підрядників у рамках розслідування кримінального провадження про розкрадання коштів, виділених на підготовку і проведення Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012, екс-директору держпідприємства “НСК “Олімпійський” підготовлено повідомлення про підозру.
“В рамках провадження Київської прокуратури і К СБУ (управління “К” СБУ – ред.) про розкрадання коштів Євро-2012 проведено обшуки і оголошено про підозру екс-директору ДП “Олімпійський”, генеральному директору фірми-підрядника і директору посередницької структури”, – написав генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у вівторок.
За словами генпрокурора, сума збитків лише при закупівлі сидінь для стадіону “Олімпійський” склала 27 млн ​​грн в 2011 році.
Як пізніше поінформувала прес-служба прокуратури м.Києва, слідство встановило, що під час виконання державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, службовими особами ДП “НСК “Олімпійський”, придбані за значно завищеною вартістю сидіння для трибун стадіону з подальшим виведенням коштів через суб’єкти господарювання з ознаками фіктивності.
“В даний час, слідчими прокуратури міста Києва спільно зі співробітниками МВ БКОЗ СБУ проведено обшуки у посадових осіб ДП “НСК “Олімпійський” і суб’єктів господарювання, задіяних у схемі розтрати грошових коштів, і повідомлено про підозру в співучасті в скоєнні розтрати в особливо великих розмірах за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України керівнику генерального підрядника – ТОВ “АК Інжиніринг” і керівнику субпідрядника – компанії “Спецпостач” Міжнародного благодійного фонду “Безпека країни”, – сказано в повыдомленні.
Крім того, як уточнює прокуратура Києва, підготовлено повідомлення про підозру колишньому керівнику ДП “НСК “Олімпійський” за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України. “В даний час місцезнаходження останнього встановлюється”, – повідомила прес-служба прокуратури м.Києва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас