60 тисяч євро на сім'ю: швейцарське село готове платити новим жителям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

60 тисяч євро на сім'ю: швейцарське село готове платити новим жителям

Світ
5086
Сім’ї, які вирішать купити або побудувати будинок в Альбінені, зможуть отримати 21,4 тис. євро на одного дорослого і 10 000 франків (8500 євро) на одну дитину.
Жителі невеликого села Альбінен на південному заході Швейцарії вирішили запропонувати значну суму грошей людям, які захочуть туди переїхати. За зміну прописки на користь Альбінена пропонують 60 тисяч євро, повідомляє видання 20 minutes.
За інформацією ЗМІ, в останні роки кількість жителів села постійно зменшується. Три сім’ї нещодавно виїхали звідси, а втрата восьми учнів означала закриття місцевої школи. Багато будинків в селі використовуються лише для відпочинку.
На сьогоднішній день в Альбінені живуть всього 240 осіб, в тому числі двоє дітей початкового шкільного віку і п’ятеро дітей середнього, які їздять на навчання в школу, розташовану в 20 км від населеного пункту.
Ініціативна група виступила з пропозицією до муніципалітету про фінансове заохочення нових жителів. Більше половини жителів села підтримали пропозицію.
Так, сім’ї, які вирішать купити або побудувати будинок в Альбінені, зможуть отримати 25 000 франків (21,4 тис. євро) на одного дорослого і 10 000 франків (8500 євро) на одну дитину. Таким чином, сім’я з чотирьох осіб зможе отримати 60 тисяч євро.
Але для отримання цих грошей є певні умови. Нові мешканці повинні бути молодше 45 років і повинні взяти на себе зобов’язання жити в селі мінімум 10 років.
Будинок, який вони купують або будують, повинен коштувати не менше 171 тисячі євро і повинен стати їхнім основним місцем проживання.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас