ФГВФО розповів, чи отримають вкладники Дельта банку категорії "200+" компенсації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО розповів, чи отримають вкладники Дельта банку категорії "200+" компенсації

Кредит&Депозит
5159
Заступник директора-розпорядника Фонду гарантування Світлана Рекрут в ефірі «Радіо Вєсті» висловила сумнів у тому, що вкладники Дельта Банку, обсяг коштів яких перевищував 200 тис грн, зможуть отримати компенсації.
«Не хочу засмучувати слухачів. Ми завжди повинні сподіватися, що це відбудеться, але по темпам погашення, які є зараз, я думаю, це дуже малоймовірно», – констатувала С. Рекрут.
Вона уточнила, що це пов’язано з «величезною сумою, яка була виплачена в рамках 200 тис грн» для вкладників Дельта Банку.
За словами С. Рекрут, в практиці Фонду є окремі випадки, коли він здійснює виплати вкладникам з четвертої черги (власне, з 37 млрд грн вимог цієї категорії виплачено 2,5%) та п’ятої черги (з 8 млрд грн вимог виплачено 9%). Представник ФГВФО уточнила, що це залежить від якості активів банків-банкрутів і найчастіше відбувається у випадку тих фінустанов, які були виведені з ринку через непрозору структуру власності.
За даними Фонду гарантування, на 01.11.2017 вкладникам Дельта Банку в межах гарантійної суми було виплачено 15,62 млрд грн (96,7% запланованих виплат). Це відбулося, передусім, за рахунок емісійних коштів: банк повертав кошти вкладникам-фізособам за рахунок позики, залученої у Фонду гарантування, який в свою чергу брав ці кошти в кредит або в НБУ, або Мінфіну (у вигляді держоблігацій, які згодом монетизовував Нацбанк).
За даними ФГВФО, ринкова вартість активів Дельта Банку була визначена незалежними оцінщиками на рівні 27,4 млрд грн, що становить 30% від балансової вартості, зазначеної «на папері» станом на 01.01.2017 (94,27 млрд грн).
Коли в Дельта Банк була введена тимчасова адміністрація, обсяг вкладів фізосіб у ньому становив 31,4 млрд грн, а юросіб – 12,4 млрд грн.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас