У Києві розкрили банду хакерів, які викрали понад 10 млн гривень з банківських карток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві розкрили банду хакерів, які викрали понад 10 млн гривень з банківських карток

Фінтех і Картки
904
У Києві співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили банду хакерів, які викрали понад 10 млн гривень з банківських карток.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ в Facebook.
СБУ викрила хакерське угруповання на крадіжці грошей з державних банків. За попередньою інформацією, зловмисники встигли вкрасти понад десять мільйонів гривень з більш ніж 1,5 тисяч банківських карток”, – йдеться в повідомленні. Як зазначається, зловмисники здійснювали несанкціоноване втручання в інформаційні банківські мережі для отримання доступу до інформації, дублювання реквізитів платіжних карток для викрадення грошей.
Учасники банди “зчитували” картки клієнтів банківських установ, викрадаючи реквізити доступу. Крім того, через зловмисне програмне забезпечення вони заражали інформаційні мережі банків для порушення штатного стану функціонування систем і отримання несанкціонованого доступу до даних.
В ході обшуків в учасників банди було виявлено комп’ютерну техніку зі встановленим шкідливим програмним забезпеченням і листуванням хакерів, 1,2 млн гривень, зброя і патрони.
“Зараз чотирьом зловмисникам оголошено про підозру у скоєнні злочинів, вони затримані згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, для всіх обрано запобіжний захід – утримання під вартою”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас