НБУ заявив про запровадження нових тарифів на депозитарні послуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ заявив про запровадження нових тарифів на депозитарні послуги

Казна та Політика
1806
Національний банк України запроваджує нову систему тарифікації депозитарних послуг і послуг з обліку та обігу депозитних сертифікатів НБУ з урахуванням ринкових реалій.
Про це повідомили у прес-служба НБУ.
Тарифи будуть встановлюватися залежно від собівартості для різних продуктів і типів послуг, що входять у них.
Також наголошується, що тарифи на інші депозитарні послуги та послуги з обслуговування депозитних сертифікатів були значно нижчі від собівартості або були відсутні.
Таким чином, клієнти, які активно здійснюють операції з цінними паперами, і клієнти, які тільки зберігають їх і не проводять операції з ними, платять однакову вартість обслуговування.
Крім того, діючі тарифи складні для розрахунку та незрозумілі. Нові тарифи цілком корелюють з ринковими цінами в Україні та тарифами провідних депозитаріїв європейських країн, а також є одним з кроків до майбутньої передачі функцій депозитарію НБУ у Національний депозитарій України.
Національний банк планує переглядати тарифи за оновленою моделлю щороку, виходячи з актуальної собівартості і поточного стану фондового ринку. Нові тарифи почнуть діяти з 22 грудня 2017 року.
Раніше повідомлялося, що середні процентні ставки за банківськими вкладами у доларах і євро в Україні впали, а ставки за гривневими депозитами зросли.

Бонус до депозиту від Finance.UA:

Нагадаємо, на порталі Finance.UA працює спеціальна програма Бонус до депозиту. За її допомогою можна суттєво збільшити процентну ставку за вкладом!
Як це зробити? Лише три кроки:
1. Заходьте на сторінку Бонус до депозиту від Finance.UA.
2. Обирайте зручну для вас програму від банків у гривні, доларах або євро.
3. Оформляйте заявку на сайті!
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас