Intel представила сімейство 5G-модемів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel представила сімейство 5G-модемів

Технології&Авто
395
Найбільший виробник процесорів і інших комп’ютерних компонентів компанія Intel анонсувала сімейство радіомодемів для стандарту 5G, які вийдуть у продаж в 2019 році і зможуть передавати гігабайти даних за секунду по бездротовій мережі.
Аналітики Intel, Qualcomm і інших фірм прогнозують, що обороти мереж зв’язку 5G згодом досягнуть трильйонів доларів. Ця технологія стане основою обміну даними в безпілотних автомобілях і замінить кабельні модеми в будинках. І почнеться вона зі створення мікрочіпів, здатних обробляти комплексні радіосигнали.
Intel якраз і представила сімейство 5G-модемів, в тому числі – серію Intel XMM 8000, а також новітній чіп цього покоління, Intel XMM 7660, для сучасних мереж LTE. За словами Intel, прототипи пройшли успішні випробування, а чіп XMM 7660 досяг гігабітної швидкості. У продажу модеми можна буде побачити в 2019 році, а початок масового переходу на 5G заплановано на 2020 рік.
Мікрочіпи Intel XMM 8000 працюють в діапазоні до 6 ГГц і призначені для широкого спектру пристроїв, від ПК і смартфонів до гаджетів інтернету речей і автомобілів. Першим буде модель XMM 8060, яка повинна з’явитися в середині 2019 року, повідомляє Venture Beat.
«Сьогоднішні бездротові мережі – як одностороння дорога. Завтрашні потребуватимуть багатосмугових автомагістралей, якими будуть мчати дані мереж 5G, – говорить Сандра Рівера, віце-президент Intel і глава Network Platforms Group. – Наш стратегічний прогрес показує, що Intel рухається з гіігабітною швидкістю, щоб допомогти індустрії побудувати цю магістраль і скористатися перевагами швидкості, обсягу і низького часу очікування, які обіцяє стандарт 5G».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас