Глава DARPA: «Ми застрягли в минулому, нас врятує тільки приватний сектор» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава DARPA: «Ми застрягли в минулому, нас врятує тільки приватний сектор»

Світ
1357
Військово-космічна галузь застрягла в минулому і упускає можливості оновленого комерційного сектора, вважає Фред Кеннеді, колишній радник Білого Дому з аерокосмічних питань, а нині глава агентства передових оборонних досліджень DARPA.
«У галузі космічної національної безпеки ми відчайдушно потребуємо нових ідей та інновацій», – заявив Кеннеді, який зайняв цей пост у вересні, на зустрічі Федерації комерційної авіації. Він розкритикував методи Пентагону у придбанні супутників і закликав до перегляду державних космічних програм, повідомляє Space News.
У міністерстві оборони «ми дуже добре навчилися створювати невелику кількість дуже дорогих унікальних апаратів, дуже дорогих і дуже довго», сказав він. Ця тенденція тепер працює проти військових, тому що їхні складні та цінні супутники стають відмінними мішенями для противників. «Нашим порятунком може стати комерційний сектор, – каже Кеннеді. – Ми починаємо бачити приплив комерційних технологій, але потрібно більше і швидше».
Як приклад успішної співпраці DARPA з комерційними партнерами, яких агентство підтримує і фінансує, Кеннеді навів RSGS – роботизовану систему обслуговування геостаціонарних супутників. Це спільна програма уряду і холдингу SSL MDA.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас