На кожного українця припадає в середньому по 700 грамів монет - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На кожного українця припадає в середньому по 700 грамів монет - НБУ

Валюта
1219
Станом на 1 листопада 2017 кількість розмінних монет на душу населення в Україні становила 293 штуки, або, якщо брати на вагу, – в середньому по 700 грамів монет.
Про це під час прес-конференції сказав директор Департаменту грошового обігу Національного банку України Віктор Зайвенко.
НБУ вийшов з ініціативою розгляду можливості оптимізації обігу монет дрібних номіналів і пропонує ввести в Україні механізм округлення загальних сум розрахунків за товари. Сьогодні монети дрібних номіналів втратили свою купівельну спроможність, а собівартість їх виготовлення перевищує їх номінальну вартість. Монети дрібних номіналів майже не повертаються зі обігу до банківської системи”, – сказав Зайвенко.
Він зазначив, що щорічно здійснюються великі витрати на обробку, транспортування і зберігання цих монет. Тому все вищезгадане вимагає заходів з оптимізації обігу монет дрібних номіналів, що дозволить поліпшити розрахунки і зменшити витрати Національного банку та всіх учасників обігу.
“Станом на 1 листопада 2017 кількість розмінних монет на душу населення в Україні становить 293 штуки або, якщо брати на вагу, то це в середньому по 700 грамів монет”, – зазначив Зайвенко.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас