Сенат США пропонує новий податок на опціони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенат США пропонує новий податок на опціони

Фондовий ринок
242
Американський Сенат в рамках запропонованої податкової реформи торкнувся і досить чутливої для багатьох стартапів, інкорпорованих в США, теми – вестінгу і опціонів. Одне із запропонованих нововведень – стягувати податок з власника опціону на регулярній основі.
Стартапи, маючи обмеження по фінансуванню, часто мотивують співробітників не так високими зарплатами, як опціонами – правом викупу акцій компанії і продажу їх – якщо опціони вести, це означає, що опціон співробітник отримує частинами протягом якогось часу. Якщо вартість акцій компанії зросте (наприклад, при екзиті) – співробітник отримає гідну компенсацію. Тобто, опціон гарантує особисту зацікавленість співробітника в тому, щоб компанія росла і розвивалася, як і те, що він буде працювати в ній довго.
Якщо зараз податок сплачується в момент, коли власник опціону продає свої акції, отримуючи гроші, то, якщо пропозиції будуть прийняті, в майбутньому податок буде стягуватися з власника щомісячно. З огляду на договір вестінгу, власник не має права перевести опціон на гроші відразу (оскільки отримує його частинами протягом кількох років).
Зараз засновник компанії, наймаючи працівників, може пропонувати їм високу зарплату з невеликим опціоном або ж навпаки – невелику зарплату, але з високим опціоном в розрахунку на зростання компанії. Якщо податкові зміни будуть прийняті, стартапам в США стане важче підбирати співробітників.
«Фактично, це означає, що кожен місяць, коли ваш опціон веститься, ви будете винні державі податки по ньому, навіть з урахуванням того, що ви все ще нічого з ним не можете зробити. Ні витратити, ні відкласти, ні інвестувати. Адже у вас його ще немає», – пояснює Фред Вілсон з Union Square Ventures, якого цитує TechCrunch.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас