Кабмін врегулював порядок нарахування пенсій постраждалим від радіаційних аварій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін врегулював порядок нарахування пенсій постраждалим від радіаційних аварій

Казна та Політика
339
Кабінет міністрів України 15 листопада врегулював механізм нарахування пенсій особам, які отримали інвалідність внаслідок участі у ліквідації наслідків радіаційних аварій. Внесено зміни в порядок нарахування пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Тим самим врегулював механізм нарахування пенсій особам, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження дійсної строкової служби і внаслідок чого стали особами з інвалідністю.
Розроблена Міністерством соціальної політики постанова передбачає, що за бажанням осіб зазначених категорій пенсія з інвалідності нараховується у п’ятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року. Таким чином, ухвалена постанова забезпечує реалізацію закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій”.
Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики Андрій Рева розповів, що перегляд розміру пенсій здійснювався на підставі середньої зарплати за три роки, індивідуального коефіцієнта заробітку та коефіцієнта страхового стажу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас