ПриватБанк зобов'язаний до 6 грудня надати відповідь на заяви трасті в Лондонський суд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк зобов'язаний до 6 грудня надати відповідь на заяви трасті в Лондонський суд

Фондовий ринок
964
Згідно з правилами Лондонського арбітражного суду (The London Court of International Arbitration, LCIA), ПриватБанк (Київ) зобов’язаний до 6 грудня відповісти на заяви довірителя (трасті – ред.) за єврооблігаціями банку на $175 млн з погашенням 28 лютого 2018 року і на $200 млн про ініціювання арбітражного провадження щодо порушення умов обігу цінних паперів.
“Згідно з правилами LCIA, ПриватБанк зобов’язаний до 6 грудня 2017 року надати відповідь на заяви трасті щодо ініціювання арбітражних проваджень”, – повідомили агентству в інвесткомпанії Pala Assets, що є одним з членів комітету власників єврооблігацій.
Інвесткомпанія нагадує, що укладені в рамках випуску єврооблігацій кредитні угоди між емітентом єврооблігацій – UK SPV Credit Finance plc (Великобританія) – і ПриватБанком ґрунтувалися на англійському праві.
Відповідно, позиція довірителя ґрунтується на тому, що проведена в рамках націоналізації ПриватБанку процедура bail-in, коли деякі зобов’язання фінустанови були обмінені на акції додаткової емісії банку, не спростовує справжність укладених кредитних угод і їх позовну силу.
В рамках арбітражного провадження трасті має намір вимагати виплату всіх належних в рамках випуску єврооблігацій сум.
Pala Assets також уточнює, що юридичним консультантом трасті при подачі заяв в LCIA виступила фірма Essex Court Chambers, інтереси трасті в суді представлятиме юрфірма Dechert LLP (обидві – Велікобратанія).
Власники єврооблігацій розраховують, що арбітражне провадження буде розглянуто судом в середині 2018 року. Засідання проходитимуть у закритому режимі.

Довідка Finance.ua

  • В рамках націоналізації ПриватБанку його зобов’язання перед спеціально створеною британською компанією (SPV) – емітентом єврооблігацій – підлягали процедурі bail-in і були обмінені на акції додаткової емісії банку.
  • Йдеться про три випуски єврооблігацій: на $175 млн за ставкою 10,875% з погашенням 28 лютого 2018 року, на $200 млн за ставкою 10,25% з погашенням 23 січня 2018 року, з яких $40 млн було погашено в серпні 2016 року, а також на $220 млн за ставкою 11% (облігації субординованого боргу) з погашенням в 2021 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас