Курс біткойна в Зімбабве зростає після захоплення влади військовими, близький до $13500 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс біткойна в Зімбабве зростає після захоплення влади військовими, близький до $13500

Фінтех і Картки
1402
Курс біткойна до долара США зріс на 10% в Зімбабве, де збройні сили захопили владу після протистояння з урядом президента Роберта Мугабе, яке тривало тиждень.
Вартість біткойна на зімбабвійськой біржі криптовалют Golix зросла в середу до $13499, що майже вдвічі вище курсу біткойна на міжнародному ринку, пише газета Independent.
Так, за даними видання CoinDesk.com, курс біткойна 15 листопада становить $7224,6.
Попит на біткойни в Зімбабве є дуже високим за відсутності в країні власної валюти.
За останні 30 днів обсяг транзакцій з біткойном на Golix перевищив $1 млн, тоді як за підсумками всього 2016 року він склав $100 тис.
У Зімбабве нема власної валюти, і в якості законного платіжного засобу приймаються, зокрема, долар США і південноафриканський ранд.
Країна відмовилася від власної валюти – зімбабвійського долара – в 2009 році через гіперінфляцію, яка абсолютно знецінила його.
Криптовалютна біржа Golix в Зімбабве функціонує з 2014 року, і її діяльність не регулюються державою. Крім біткойна, тут проводяться операції і з іншими криптовалютами, в тому числі bitcoin cash.
Ціни біткойнів на Golix визначаються попитом і пропозицією, повідомив представник біржі.
Як повідомлялося, на вулицях столиці Зімбабве Хараре напередодні з’явилися військові машини і озброєні солдати, була захоплена штаб-квартира національної телекомпанії Зімбабве ZBC. Військові заявили в телевізійному зверненні, що мають намір відновити стабільність в країні і гарантують безпеку 93-річного Роберта Мугабе і його сім’ї.
Минулого тижня президент Мугабе відправив у відставку віце-президента Еммерсона Мнангагву, звинувативши його в підготовці державного перевороту.
Е.Мнангагва користувався підтримкою армії і розглядався як потенційний наступник Р.Мугабе на чолі держави.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас