Сбербанк Росії вимагає у екс-регіонала Клімова більше мільярда гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк Росії вимагає у екс-регіонала Клімова більше мільярда гривень

Кредит&Депозит
956
Сбербанк Росії в рамках справи про банкрутство компанії Укрбудспецтех, власником якої є екс- регіонал Леонід Клімов, заявив про вимоги на 1,2 млрд грн.
Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Одеської області від 30 жовтня 2017 року.
За даними державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, кінцевим бенефіціаром компанії Укрбудспецтех є народний депутат партії від Відродження, член парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Леонід Клімов.
Раніше Клімов був власником Імексбанку. У травні 2015 року Імексбанк визнали неплатоспроможним. При цьому у листопаді 2014 року Клімов взяв під особисту поруку кредит рефінансування в НБУ. Сторони продовжують судитися, тому що Клімов повертати гроші відмовився.
Нагадаємо, за словами голови НБУ Валерії Гонтаревої Клімов заборгував Національному банку 340 млн грн.
При цьому, НБУ в минулому році програв Клімову справу на 310 млн грн, в якому нардеп виступав в якості поручителя по стабкредитами НБУ для Імексбанку.
У березні цього року Приморський районний суд Одеси ухвалив стягнення заборгованості з Клімова на користь НБУ 300 млн грн.
А в червні Господарський суд Одеської області задовольнив позовні вимоги ліквідатора Імексбанку до компанії Клімова ще на 38 млн грн.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас