Кабмін розкритикував законопроект Южаніної щодо податкових накладних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін розкритикував законопроект Южаніної щодо податкових накладних

Казна та Політика
996
Кабінет міністрів надав негативний висновок щодо законопроекту про модифікацію системи зупинки реєстрації податкових накладних, розробленого комітетом ВР з питань податкової та митної політики.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.
Законопроект передбачає внесення змін до Податкового кодексу та продовження тестового режиму системи зупинення реєстрації податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних.
Водночас, у висновку зазначено, “що головною метою запровадження системи зупинення реєстрації податкових накладних є ліквідація можливості використання недобросовісними платниками податку на додану вартість схем ухилення від оподаткування”.
Як повідомляє Мінфін, наразі головним критерієм, відповідно до якого відбувається призупинення податкових накладних у реєстрі, є перевірка на наявність ознак ризиків штучного зменшення податкових зобов’язань.
Наразі призупиняється лише 0,3% поданих податкових накладних.
За словами представників міністерства, стурбованість стосовно можливості ухвалення цього законопроекту та його негативних наслідків для добросовісних платників податків висловили Американська торгівельна палата, Європейська бізнес асоціація, Українська зернова асоціація, Коаліція за детінізацію, Спілка українських підприємців.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас