У США вперше схвалили пігулку з мікрочіпом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США вперше схвалили пігулку з мікрочіпом

Технології&Авто
607
Адміністрація з контролю за продуктами харчування і медикаментами США (Food and Drug Administration, FDA) вперше в історії видала дозвіл на продаж лікарського засобу, що являє собою пігулку з вбудованим мікрочіпом, пише Financial Times.
В даному випадку чіп вбудований в уже існуючий препарат Abilify виробництва японської компанії Otsuka, який застосовується для лікування психозів. При ковтанні пігулки чіп надсилатиме інформацію на мобільний пристрій пацієнта і автоматично пересилатиме її лікарю, тим самим дозволяючи уникнути ситуації, коли пацієнти не дотримуються приписаного режиму прийому ліків.
Недотримання приписів лікарів є однією з найбільш актуальних проблем сучасної медицини, особливо при лікуванні хронічних захворювань. З одного боку, це веде до зниження прибутку фармкомпаній, а з іншого – тягне за собою зростання витрат пацієнтів на лікування внаслідок погіршення їхнього стану.
Як повідомив глава північноамериканського підрозділу Otsuka Кабін Натх, інноваційний засіб буде випускатися обмеженими партіями для визначення попиту, при цьому він відмовився розкрити деталі того, наскільки препарат з чіпом буде дорожчий від звичайних ліків.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас