У США запущено в космос ракету з українським корінням (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США запущено в космос ракету з українським корінням (відео)

Технології&Авто
1513
У неділю, 12 листопада, в США успішно запущено ракету-носій середнього класу Antares-230, побудовану за участю українських фахівців. Про це повідомляє прес-служба Державного космічного агентства.
«12 листопада 2017 року о 14 годині 19 хвилин за київським часом з о. Уоллопс (штат Вірджинія, США) відбувся успішний пуск модернізованої ракети-носія середнього класу Antares-230 з транспортним космічним кораблем Cygnus», – йдеться в повідомленні.
Вантажний корабель Cygnus доставить на Міжнародну космічну станцію 3229 кг вантажу на замовлення Національного космічного агентства США. Варто зазначити, що це максимальний вантаж, який виводиться на орбіту, за всі попередні місії. Стиковка корабля зі станцією запланована на 14 листопада.
Головним розробником ракети-носія є американська компанія Orbital АТК.
«Основну конструкцію першого ступеня створюють вітчизняні підприємства космічної галузі КБ «Південне» ім. М.К. Янгеля та ВО «Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова» (обидва Дніпро) в кооперації з підприємствами «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), «ЧЕЗАРА», «РАПІД» (Чернігів) та інші», – уточнили в прес-службі агентства.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас