У Німеччині ініціюють скасування восьмигодинного робочого дня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині ініціюють скасування восьмигодинного робочого дня

Світ
4789
У Німеччині закликали ввести гнучкий графік роботи для підтримки конкурентоспроможності німецьких компаній. Про це заявив голова Ради економічних експертів при уряді ФРН Кристоф Шмідт 12 листопада 2017 року, передає DW.
“Фірми, які хочуть вижити в новому, пронизаному цифровими технологіями світі, повинні бути маневреними і вміти швидко скликати свої команди (співробітників – ред.). Переконання, що робочий день починається в офісі вранці і закінчується після виходу з офісу, застаріло”, – вважає Шмідт.
Водночас він застеріг від прихованого збільшення робочого часу внаслідок реформи. “Можливо, роботодавцям цього і хотілося б, але мова повинна йти виключно про те, щоб існуючий робочий час гнучко розподілявся протягом дня і тижня”, – пояснив фахівець.
Зазначено, що Рада економічних експертів передала свої висновки канцлеру ФРН Ангелі Меркель. Реформа трудового законодавства – одна з тем переговорів про створення коаліції “Ямайка” у складі християнських демократів, “зелених” і вільних демократів у Бундестазі нового скликання.
У Німеччині роботодавці давно виступають за скасування восьмигодинного робочого дня та збереження діючої норми про обмеження праці 48 годинами на тиждень. Вони також виступають за скорочення з 11 до 9 годин зафіксованої в законодавстві норми обов’язкової перерви між робочими днями. Водночас профспілки – проти, тому що побоюються фактичного збільшення робочого часу для працівників.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас