СБУ прикрила злочинну мережу з видачі подвійного громадянства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ прикрила злочинну мережу з видачі подвійного громадянства

Кримінал
1413
Співробітники Служби безпеки України припинили в двох областях на заході країни діяльність нелегальних центрів, які протиправно оформляли українцям громадянство інших країн, — повідомляє прес-служба СБУ.
Правоохоронці встановили, що ділки забезпечували «клієнтам» оформлення підробленого пакета документів, що дають право претендувати на отримання паспорта громадянина низки країн Євросоюзу. Зловмисники надавали замовникам повний «пакет послуг», в тому числі підбирали двійників зі знанням іноземної мови для відвідин іноземних дипломатичних установ.
За інформацією спецслужби, протиправною схемою скористалися більш ніж тисяча українських громадян, вартість комплекту підроблених документів становила до восьми тисяч євро.
Під час санкціонованих обшуків в офісах та за місцем проживання зловмисників оперативники СБ України вилучили майже сто пакетів документів для оформлення іноземного громадянства. Правоохоронці, зокрема, виявили фальшиві печатки органів влади СРСР і України, паспорти громадян інших країн, незаповнені бланки свідоцтв про шлюб та укладення шлюбу.
Порушено кримінальне провадження за ст. 358 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас