Ford і китайська Zotye вкладуть $756 млн у виробництво електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford і китайська Zotye вкладуть $756 млн у виробництво електромобілів

Технології&Авто
289
Протягом останніх місяців Китай активно розробляє стратегії щодо відмови від автомобілів з ДВЗ. Серед інструментів, які повинні допомогти досягти цієї мети — операції зі світовими автовиробниками. Як стало відомо Engadget, Ford об’єднається з китайською компанією Zotye Auto для інвестицій у виробництво електромобілів.
Сума вкладень обох компаній складе $756 млн. Після схвалення угоди китайським урядом в провінції Чжецзян буде побудовано спільне підприємство для виробництва електромобілів під новим брендом Zotye Ford. Партнерську угоду між компаніями було підписано в серпні.
Лінійка Zotye Ford буде складатися з цілого сімейства малогабаритних повністю електричних автомобілів. Вони призначені для нового покоління споживачів з китайських міст.
У іноземних автовиробників в Китаї є два варіанти: заплатити 25-відсотковий податок на імпорт транспортних засобів або вступити в партнерство з місцевою компанією для виробництва автомобілів усередині країни. Це надає іноземним компаніям доступ до ринку Піднебесної, а місцевих виробників, таких як Zotye, забезпечує досвідом і технологіями. В основному іноземні компанії віддають перевагу таким інвестиційним угодам, адже ринок Китаю дуже перспективний: на 1,4-мільярдне населення припадає всього 300 млн машин.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас