Україна заощадить 5,5 млрд грн на відпрацюванні ядерних відходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна заощадить 5,5 млрд грн на відпрацюванні ядерних відходів

371
Запуск першої в Україні ядерної установки в 2020 році посилить українську незалежність і дозволить щорічно акумулювати в бюджеті країни понад 5,5 мільярда гривень, — заявив віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон, передає його прес-служба.
Крім того, за його словами, робота Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива дозволить зберігати цінні енергетичні матеріали, що містяться у відпрацьованому ядерному паливі, для майбутніх новітніх технологій, і буде направлена ​​на підтримку українського виробництва. Адже усі роботи з проектування, будівництва та експлуатації цього проекту будуть виконуватися українськими організаціями.
«Після завершення контракту на передачу технологій з американською компанією Holtec International виробництво технологічно унікальних контейнерів для зберігання відпрацьованого ядерного палива буде розгорнуто в Україні за стандартами США. А це — нові робочі місця з конкурентоспроможними зарплатами і додаткові надходження до бюджету країни», — сказав чиновник в ході церемонії початку будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива ДП «НАЕК «Енергоатом».
Кістіон додав, що будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива — подія, до якої наша країна йшла довгих десять років.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас