Тім Дрейпер: за п'ять років криптовалюта повністю витіснить фіат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тім Дрейпер: за п'ять років криптовалюта повністю витіснить фіат

Світ
4669
Венчурний капіталіст Тім Дрейпер переконаний, що фіатні валюти незабаром втратять свою актуальність, оскільки їх замінять криптовалюти. Про це він заявив в інтерв’ю Forbes.
«Якщо через 5 років ви спробуєте використовувати фіатну валюту, над вами всі будуть сміятися. Біткоїн та інші криптовалюти настільки міцно увійдуть в побут, що причин користуватися фіатними валютами просто не буде», — сказав Тім Дрейпер.
У числі недоліків фіата він назвав значне падіння вартості національної валюти за межами країни, що її емітує.
«Найра за межами Нігерії коштує на 30% менше. Євро в цьому плані видається значно більш вигідною валютою, але і з ним пов’язані певні витрати при конвертації. Криптовалюти позбавлені цих недоліків», — підкреслив інвестор.
Також Дрейпер висловив упевненість, що багато з представлених на ринку криптовалют залишаться на плаву і в майбутньому зможуть взаємодіяти.
«Для кожної з криптовалют буде встановлено обмінний курс. Думаю, всі вони зав’язані на вашому гаманці. Коли ви будете розплачуватися в Starbucks, ваш гаманець буде обирати найбільш вигідну валюту», — припустив він, додавши, що поява такої можливості – всього лише питання часу.
Зазначимо, що сам Тім Дрейпер в 2014 році придбав 30 тисяч BTC, інвестувавши в криптовалюту близько $20 млн. На сьогоднішній день ця сума еквівалентна $225 млн.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас