Онищенко: з Ощадбанку зникли гроші Януковича, а не мої — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Онищенко: з Ощадбанку зникли гроші Януковича, а не мої

Кримінал
618
Народний депутат-втікач Олександр Онищенко стверджує, що не має відношення до арештованих коштів компанії Quickpace Limited, про зникнення яких заявив НАБУ.
Про це він заявив у коментарі “Українській правді” 8 листопада.
При цьому Онищенко стверджує, що ці гроші були заарештовані Генпрокуратурою у 2014 році у справі про спецконфіскацію коштів екс-президента Віктора Януковича.
“Я взагалі не причетний. Я не знаю, чиї це гроші. Їх конфіскували як гроші Януковича. Всі гроші в Ощадбанку були арештовані в 2014 році. Моїх там немає”, – сказав нардеп в коментарі УП.
Водночас у Національному антикорупційному бюро, коментуючи заяву Онищенка, заявили, що ці кошти були конфісковані в 2016 році, та зазначили “Українській правді” наступне:
“Детективи НАБУ встановили, що бенефіціаром компанії Quickpace Limited був саме Олександр Онищенко, а зовсім не Янукович”.
“І питання про те, чому ці кошти, арештовані в рамках провадження щодо Онищенка, при нескасованій постанові суду, були кудись перераховані за рішенням суду у справі, яка стосувалася Януковича – поки що відкрите”, – сказали в НАБУ.
Як відомо, 8 листопада НАБУ заявив про зникнення заарештованих в “Ощадбанку” грошей, що належали компанії Quickpace Limited, яку пов’язують з нардепом Олександром Онищенком.
“Зараз Національне антикорупційне бюро намагається встановити долю близько 156, 8 млн доларів США і 218,1 тис. грн, що належали компанії Quickpace Limited, пов’язаній з нардепом Олександром Онищенком і були арештовані за рішенням суду від 24.05.2016 на рахунках у ПАТ “Ощадбанк” в рамках розслідування так званої “газової справи”, – заявили у відомстві.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас