Платинум Банк, що ліквідується, розрахувався з Нацбанком за кредитами рефінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платинум Банк, що ліквідується, розрахувався з Нацбанком за кредитами рефінансування

Кредит&Депозит
697
Платинум Банк, що ліквідується, (Київ) у жовтні остаточно погасив заборгованість перед Національним банком за кредитами рефінансування в обсязі 37,6 млн грн, повідомляється на веб-сайті центробанку.
Згідно з повідомленням, після погашення Нацбанк визволить з-під забезпечення активи Платинум Банку загальною заставною вартістю 1,243 млрд грн.
Центробанк уточнює, що зазначені активи включають 27 об’єктів нерухомості на суму 535,1 млн грн і майнові права за кредитами на 707,9 млн грн, які можуть бути реалізовані ліквідатором банку, а отримані кошти спрямовані на виплати кредиторам.
НБУ також нагадує, що з початку 2016 року і до введення в банк тимчасової адміністрації 11 січня 2017 року Платинум Банк погасив заборгованість перед регулятором на загальну суму 429 млн грн, а за дев’ять місяців з дати введення тимчасової адміністрації – ще на 248 млн грн. Погашення заборгованості здійснювалось виключно за рахунок надходжень за кредитами, майнові права за якими знаходилися в Нацбанку.
Як повідомлялося, правління Національного банку України (НБУ) 10 січня 2017 року віднесло Платинум Банк до категорії неплатоспроможних, оскільки до 1 січня банк не досяг позитивного значення капіталу.
НБУ рішенням № 95-рш від 23 лютого 2017 року схвалив пропозицію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію фінустанови.
Згідно з даними центробанку, станом на 10 січня 2017 року власниками істотної участі в Платинум Банку, незалежно від формального володіння, але з урахуванням здійснення значного впливу на управління та діяльність банку, були Борис Кауфман і громадянин Ізраїлю Григорій Гуртовий.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас