Volkswagеn використовуватиме квантові комп'ютери Google для нових розробок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagеn використовуватиме квантові комп'ютери Google для нових розробок

Технології&Авто
373
Volkswagеn і Google об’єднаються для використання квантових обчислень у виробництві автомобілів. Про це було оголошено на щорічному WebSummit в Лісабоні, пише Engadget.
Останнім часом як великі, так і зовсім невеликі ІТ-компанії шукають способи створення і використання квантових технологій для вирішення цілого ряду проблем. У Microsoft з’явилася нова мова програмування для квантових комп’ютерів, Intel створили для них тестовий чіп, а вчені в усьому світі шукають способи використання технології для практичних обчислень.
Тепер Volkswagеn і Google збираються використовувати квантові комп’ютери і ШІ для створення нових батарей для електромобілів і безпілотників. Компанії також хочуть працювати над оптимізацією трафіку — ключовою розробкою для автономних автомобілів — і новими процесами машинного навчання.
«Технологія квантових обчислень відкриває нові масштаби і дає швидкий спосіб вирішення проблем, орієнтованих на майбутнє, — говорить директор з маркетингу VW Мартін Хоффман. — Ми у Volkswagen хочемо бути одними з перших, хто буде використовувати квантові обчислення для виробничих процесів, як тільки ця технологія буде доступна на ринку».
Раніше Volkswagen повністю переглянув свою інвестиційну стратегію і повідомив про плани інвестувати $84 млрд у випуск 300 моделей електромобілів до 2030 року. Цікаво, що більшу частину інвестицій ($60 млрд) VW збирається вкласти у виробництво акумуляторів, щоб підтримати свої плани з виробництва електромобілів в наступному десятилітті.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас