Waymo вперше протестувала повністю автономні автомобілі на міських вулицях (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Waymo вперше протестувала повністю автономні автомобілі на міських вулицях (відео)

Технології&Авто
1580
Waymo повідомила про створення повністю автономного таксі. Компанія представила відео, на якому кілька безпілотників без водія за кермом розвозять пасажирів по місту. Скоро сервіс автономних таксі від Waymo стане загальнодоступним, повідомляють в компанії.
Компанія почала розробку безпілотника 8 років тому. Тоді ще як однин з експериментальних відділів Google. Після відділ став самостійною компанією, а проект став одним величезним тестом безпілотників. Відтоді безпілотники проїхали 5,5 млн км в автономному режимі по 20 містах США. У компанії розповідають, що на своїх полігонах вони провели понад 20 тисяч різних тестів і відтворили різні ситуації: як часті, так і майже неможливі. Весь реальний досвід підкріплювався тренуваннями в симуляторі, де система проїжджала 16 млн км щодня. В результаті Waymo створила найдосвідченішого водія на Землі.
Донедавна всі тести проходили за участю спостерігача, який підстраховував систему. Але зараз для компанії настав наступний етап — спостерігачів висадили з автомобілів. Тепер безпілотники можуть називатися так по праву. З цього моменту всі тести проводяться з порожнім водійським сидінням, і компанія опублікувала відповідне відео.
У ролику видно, що автомобілі впевнено почуваються і без водія. Вони заїжджають за тими, хто їх викликав, а після того, як пасажири завантажуються на задні сидіння, везуть їх в точку призначення. Безпілотники реагують на пішоходів, інших учасників дорожнього руху, на знаки та світлофори. Або, якщо говорити словами Waymo, поводяться, як справжні досвідчені водії.
Фактично компанія переходить в нову фазу тестування — більш складну. Тепер тести стануть публічними. А незабаром звичайні жителі зможуть викликати до себе безпілотники Waymo як таксі. Але це відбудеться не відразу. В блозі компанія пообіцяла запустити систему для публіки протягом найближчих місяців.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас