Голландська компанія переробила Tesla для роботи на водні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голландська компанія переробила Tesla для роботи на водні

Технології&Авто
848
Деякі автовиробники вірять у перспективи водневого палива, але Tesla до них не належить. Втім, можливо, в найближчому майбутньому на ринку з’явиться «воднева» Model S: голландська фірма Holthausen Group заявила, що змогла переробити електрокар для їзди на водневому паливі. Про розробку пише Electrek.
Holthausen Group найбільш відома як постачальник газу, але також займається водневими заправними станціями та автомобілями на водні. Як заявив засновник компанії Стефан Гольтгаузен, інженерам вдалося переробити стару Tesla Model S під їзду на водневому паливі. Для цього вони видалили акумулятор, а на звільнене місце встановили паливний елемент з водневим резервуаром. У працюючій машині водень подається в паливний елемент, який створює електрику, що живить двигун. Стверджується, що технологія дозволяє подвоїти запас ходу електромобіля і довести його до 1000 км.
Оновлений автомобіль отримав назву «Hesla» (тут «Н» означає водень). За розрахунками компанії, переробка Tesla для їзди на водні обійдеться в €50 000. Конкретних термінів виходу технології на ринок в Holthausen Group не називають, але стверджують, що вона вже викликала комерційний інтерес в Нідерландах та інших країнах.
Скептики, однак, сумніваються в успіху, вказуючи на неефективність виробництва і зберігання водню, а також на його дорожнечу порівняно з електрикою. Зрештою, електромобіль отримує енергію з тієї ж мережі, що й електролізна установка для виробництва водню. Єдині переваги полягають у швидкій дозаправці і збільшеній дальності ходу — яку ще належить довести.
Тим часом, у самій Tesla все ще не можуть вивести виробництво Model 3 на планований рівень. Ілон Маск порівнює ситуацію з пеклом Данте, але продовжує запевняти інвесторів і покупців у здатності виправити ситуацію.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас