Суд зняв арешт з рахунків української "дочки" трейдера Trafigura — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зняв арешт з рахунків української "дочки" трейдера Trafigura

Фондовий ринок
183
Апеляційний суд Києва зняв з рахунків ТОВ “Трафігура Україна” і ряду інших компаній арешти, накладені 19 вересня Печерським райсудом за клопотанням Генеральної прокуратури.
Сам арешт рахунку визнаний необгрунтованим і був знятий ще 9 жовтня.
В цей же день арешт був знятий з рахунків керуючої компанії “Смарт Енерджі”, яка об’єднує видобувні компанії Regal Petroleum і “Укргазвидобуток”, “Крафт Енерджі” та “ІНОЛ Енерджі”, які торгують газом на “Українській енергетичній біржі”, і ще близько 10 компаній.
Рахунки були арештовані в рамках розслідування Генеральною прокуратурою розкрадання коштів “Укрспирт” при закупівлі газу в обхід тендерних процедур за завищеною ціною.
Зокрема, правоохоронці вказують на зловживання під час закупівлі газу у компанії “Скела Терціум”. Слідчі стверджують, що ця компанія була і є основним постачальником природного газу на ДП “Укрспирт” протягом 2016-2017 років. Тільки у 2016 році взаєморозрахунки між “Укрспиртом” і “Скела Терціум” становили близько 300 млн грн.
Як повідомлялося, 19 вересня Печерський райсуд Києва заарештував рахунки “Трафігура Україна”, “Смарт Енерджі” і ще близько 20 компаній по справі розкрадання коштів в ДП “Укрспирт”.
Розслідування ГПУ було розпочато в середині липня цього року.
Trafigura – третій в світі сировинний трейдер після Vitol і Glencore, що спеціалізується на торгівлі металами, газом, нафтою і мінеральними добривами.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас