У Києві викрили конвертцентр з оборотом 120 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві викрили конвертцентр з оборотом 120 млн грн

Кримінал
788
У Києві співробітники управління захисту економіки, слідчого управління поліції і столичної прокуратури розсекретили конвертаційний центр з багатомільйонним оборотом, – йдеться в повідомленні прес-служби Нацполіції.
На даний момент, пройшли санкціоновані обшуки в офісах і за місцем проживання фігурантів.
«Правоохоронці встановили, що жителі Києва організували злочинну схему з конвертації коштів і мінімізації податкових зобов’язань для підприємств реального сектора економіки. Для реалізації злочинної схеми використовували ряд підконтрольних так званих транзитних комерційних структур», – розповіли правоохоронці.
Як уточнюють в поліції, зазначені підприємства отримували на свої рахунки кошти за нібито надання робіт, послуг, товарів. В даному випадку, це були фіктивні фінансово-господарські операції з поставки будівельних матеріалів.
«Надалі, для конвертації коштів у готівку, перераховували їх на рахунки підконтрольних фізичних і юридичних осіб. Протягом року за такою схемою були конвертовані майже 120 мільйонів гривень. За попередніми даними, сума завданих державі збитків становить майже 20 млн грн», – йдеться в релізі.
За даними силовиків, на підставі постанови суду оперативники Управління захисту економіки в Києві Національної поліції, слідчі слідчого управління столичної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури м.Києва провели обшуки в офісах комерційних структур, за місцем проживання фігурантів справи і в їхніх автомобілях.
«Правоохоронці вилучили гроші, банківські картки, флеш-носії, фінансово-господарську документацію, печатки різних підприємств, а також підроблений відтиск печатки одного з банків. Кримінальне проводження відкрито за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України», – резюмували в поліції.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас