НБУ хоче переписати правила роботи банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ хоче переписати правила роботи банків

Казна та Політика
936
Національний банк почав комплексний перегляд правового регулювання реєстрації та ліцензування банків.
Регулятор планує комплексно переглянути «Положення про порядок реєстрації та ліцензування банків, відкриття відокремлених підрозділів», затверджене постановою Правління НБУ 8 вересня 2011 року №306.
У НБУ зазначили, що результатом перегляду стане затвердження нової редакції Положення про реєстрацію і ліцензування банків.
Перегляд правового регулювання реєстрації та ліцензування банків буде здійснюватися за двома напрямками: структурна перебудова положення за процесно-орієнтованим принципом, перегляд суті підходів до регулювання процесів ліцензування банківської діяльності.
У новому Положенні планується подальша імплементація оновлених вимог Директиви 2013/36/ЄС про доступ до діяльності кредитних організацій і пруденційний нагляд за діяльністю кредитних організацій та інвестиційних компаній, а також керівних установок щодо пруденційної оцінки придбання і збільшення істотної участі в фінансовому секторі; оцінки придатності керівників та осіб, які виконують ключові функції (в тому числі, з урахуванням проекту нової редакції Положення); оцінки заяв на видачу ліцензій в цілому, а також на видачу ліцензій FinTech кредитним установам.
Нацбанк удосконалює нормативно-правову базу для подальшого приведення її у відповідність з європейським законодавством та стандартами Базельського комітету з банківського нагляду.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас