Toyota представила водневий концепт-кар з безповітряними шинами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota представила водневий концепт-кар з безповітряними шинами

Фондовий ринок
849
Toyota уважно вивчає технологію безповітряних шин, здатних знизити вагу автомобілів і підвищити їх продуктивність, незважаючи на те, що ідея поки не готова до комерційного використання. Як повідомляє Bloomberg, на Токійському автосалоні компанія представила концепт-кар, в якому використовується саме такий тип шин.
Кросовер на водневій тязі, в якому безповітряні шини поєднуються з двигуном в кожному колесі. Такі шини складаються зі смуги гуми, яка охоплює маточину з алюмінію і пластику, що має компенсувати вагу двигунів. В даний час вага прототипу безповітряних шин приблизно така ж, як і у традиційних аналогів, але в Toyota розраховують на розвиток технологій, які до 2025 року дозволять скоротити масу кожної шини на 30% (5 кг). Хоча Toyota Fine-Comfort Ride – кросовер, в цілому безповітряні шини можуть використовуватися на будь-яких електрифікованих автомобілях.
Виробник шин Sumitomo Rubber стверджує, що інші японські автомобільні компанії також зацікавлені в удосконаленні технології, причому особливо це стосується невеликих електромобілів. За словами Вако Івамури, керівника проекту безповітряних шин в Sumitomo Rubber, його особиста мета – створити до 2020 року комерційно успішний продукт.
Toyota представила водневий концепт-кар з безповітряними шинами
Проблеми з вагою – не єдина трудність при створенні безповітряних шин. Іншою перешкодою на шляху до їх успіху є тертя при русі, яке на 10-20% сильніше, ніж у традиційних шин. Для електромобілів такі характеристики неприйнятні. А ось вартість не є проблемою: в компанії стверджують, що ціна інноваційних шин вже порівнянна з їх пневматичними аналогами.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас