МВФ спрогнозував глобальний ринковий шок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ спрогнозував глобальний ринковий шок

Фондовий ринок
6124
Міжнародний валютний фонд попереджає, що зростаюче використання екзотичних фінансових продуктів, пов’язаних з волатильністю активів, такими інвесторами як пенсійні фонди створює невідомі ризики, які можуть призвести до серйозного шоку для фінансових ринків.
В інтерв’ю Financial Times директор департаменту монетарних ринків і ринків капіталу МВФ Тобіас Адріан повідомив, що зростаючий апетит до прибутковості спонукає інвесторів шукати способи збільшити дохід за допомогою складних інструментів.
За оцінками МВФ, активи, інвестовані в стратегію таргетування волатильності, зросли приблизно до $500 млрд, при цьому ця цифра збільшилася більш ніж в півтора рази за останні три роки.
«Поєднання низьких доходностей і низької волатильності полегшує використання інвесторами додаткових важелів для збільшення прибутку, і ми спостерігаємо швидке зростання в деяких типах продуктів, які це роблять», – сказав він.
Волатильність ринку акцій знизилася до найнижчого рівня за десятиліття, а індекс волатильності Чиказької фондової біржі, також відомий як Vix, перебуває близько 10 при середньому історичному значенні в 20.
МВФ вважає, що стійка низька волатильність збільшує стимули для інвесторів брати на себе більш високі рівні кредитного плеча, водночас створюючи моделі ризику, які використовують волатильність в якості важливого вкладу в заниження реальних рівнів ризику учасників.
«Стійке збільшення волатильності може спровокувати розпродаж активів, що лежать в основі цих продуктів, посилюючи шок для ринків», – сказав пан Адріан.
Попередження Тобіаса Адріана з’являється на тлі зростання доказів того, що пенсійні фонди і страхові компанії ризикували для отримання доходу. Деякі з них підписують договори страхування від краху ринку з кишеньковими преміями.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас