Нова Зеландія прирівняла криптовалюти до цінних паперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова Зеландія прирівняла криптовалюти до цінних паперів

Фінтех і Картки
367
Управління з фінансового регулювання і нагляду Нової Зеландії (FMA) опублікувало офіційну заяву, в якій прирівняла операції з цифровими валютами до операцій з цінними паперами.
Згідно з позицією FMA, навіть якщо токени не підпадають під визначення фінансових продуктів, зокрема, боргових та пайових цінних паперів, деривативів та керованих інвестпродуктів, вони в будь-якому разі є цінними паперами і повинні регулюватися відповідно до закону про поведінку на фінансових ринках 2013 року, а також відповідати вимогам закону про чесну конкуренцію 1986 року.
FMA підкреслює, що закон про поведінку на фінансових ринках не стосується питань краудфандінга і проведення ICO, тому бажаючим провести первинне розміщення монет необхідно звернутися до регулятора «на ранній стадії».
«Новозеландські компанії, що надають послуги з використанням криптовалют, повинні дотримуватися вимог відповідного закону 2008 року, що включає реєстрацію в реєстрі провайдерів фінансових послуг для кожної категорії сервісу, сплату комісій, відповідність вимогам, що стосуються протидії відмиванню коштів, отриманих незаконним шляхом, тощо», — йдеться в заяві фінрегулятора.
Інвесторам, що працюють з криптовалютними біржами, FMA радить упевнитися, що вони знаходяться в Новій Зеландії, входять в структуру з вирішення спорів і мають кошти у місцевій валюті на трастовому рахунку.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас