Заробіток на музиці: найбагатші музиканти у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заробіток на музиці: найбагатші музиканти у світі

Світ
4338
Заведено вважати, що музикою багато не заробиш. І частково це правда – академічні музиканти середньої руки і поп-зірки районного масштабу цього приклад, їх доходів ледве вистачає на задоволення життєвих потреб. І це не через талант (або відсутність таланту) – для багатьох оптимальним сценарієм розвитку кар’єри залишається робота в близькомузичних сферах. Наприклад, в магазині музичних інструментів.
У Мuzline всі співробітники – від менеджера в торговому залі до копірайтера – мають музичну освіту та відповідний досвід.
Проте, незважаючи на особливості ринку і в цілому шоу-бізнесового сектору, окремим виконавцям вдається досягти чималого фінансового успіху, отже молодим і активним є на кого рівнятися і що порівнювати.
Заробіток на музиці: найбагатші музиканти у світі
За даними американського видання Billboard, найбагатшій співачці світу Бейонсе 2016 року вдалося заробити ні багато ні мало 62 мільйона доларів. Щоправда, для цього їй довелося покататися по світу з туром на підтримку нового альбому Lemonade – а це тяжка праця, особливо на тлі вагітності.
Всього на якихось 20 мільйонів доларів менше заробили старі-добрі Guns N’ Roses. Власне, зробили вони це теж не сидячи на одному місці в студії. Їх світові гастролі тривають вже понад півроку і продовжують приносити прибуток. До рейтингу найбагатших музикантів світу за версією Billboard також увійшли:
• Брюс Спрінгстін;
• Адель;
• Джастін Бібер (о, ні, тільки не він!);
• Каньє Вест;
• Шон Комбс та інші.
Як вони це роблять?
Заробіток музикою – не найпростіший шлях збагачення. Радше навіть навпаки – якщо виконавця цікавить тільки його музика, то, найімовірніше, він буде не заробляти нею, а вкладати в неї свої, зароблені іншим способом гроші. Однак, заробити музикою можна. Одразу замахуватися на рівень Бейонсе дещо нераціонально, тому розглянемо більш наближені до нашої реальності варіанти:
1. Музика для стоків. Композитори і діджеї можуть заробляти цілком непогані гроші (до кількох тисяч доларів), створюючи контент для музичних стоків. Це і шуми фолі, і треки для реклами і фільмів, аудіо-логотипи та багато-багато іншого, що виробники відео-аудіо контенту воліють купити в готовому вигляді.
2. Робота в музичному магазині.
3. Кавер-бенди. Виступ на корпоративах – основний вид заробітку для кавер-бендів. І що цікавішим буде репертуар групи, що вища якість виконання, що активніше просування, то більше колектив заробить.
4. Викладання. Хоч і вважається, що праця вчителя невдячна, важка і низькооплачувана, хороші педагоги здатні прогодувати себе і свою сім’ю. Але тільки – справді хороші.
5. Музика для комп’ютерних ігор і реклами. От вже де можна заробити! Але охочих багато, а робочих місць (принаймні в Україні) замало і на всіх не вистачає.
Цей список можна продовжити і далі, але основна думка загалом лежить на поверхні: хороший музикант – це насамперед професіонал, а професіонали без роботи не сидять. Замкнуте коло? А ніхто і не казав, що буде легко :)
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас