Міненерго пропонує підвищити ціну на вугілля держшахт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго пропонує підвищити ціну на вугілля держшахт

Енергетика
427
Міністерство енергетики рекомендує з 1 листопада підвищити ціну на вугілля для державних шахт з 2,2 тисячі гривень до 2,425 тисячі гривень за тонну.
Відповідне рішення було ухвалено під час наради з питання визначення граничної ціни на вугільну продукцію, повідомляє прес-служба Міненерго.
Виступаючи на нараді, міністр енергетики Ігор Насалик зазначив, що згідно з котируваннями форвардів на поставку вугілля в листопаді 2017 року – квітні 2018 року ціни на енергетичне вугілля збільшуються відносно середнього значення за останні 6 місяців.
Він наголосив, що поточна ціна імпортованого вугілля з ПАР становить близько 100 доларів за тонну, з США – 97-110 доларів за тонну.
“Враховуючи викладене, граничний рівень ціни 1 тони вугілля для потреб теплових електростанцій енергогенеруючих компаній та теплових електроцентралей, що встановлений для державних вугільних підприємств на рівні 2,2 тисячі грн/т, не відповідає ринковим цінам”, – сказав він.
“З огляду на зазначене, індикативна ціна 1 тони вугілля для ГК ТЕС та ТЕЦ України має становити 2 425 грн/т (без ПДВ та витрат на транспортування) при середній калорійності українського вугілля газової групи 5200 Ккал”, – йдеться у повідомленні.
У зв’язку з цим Міненерго з 1 листопада рекомендувало підвищити ціну на вугілля для державних шахт до 2,425 тисяч грн/т (без ПДВ та витрат на транспортування).

Довідка Finance.ua:

  • 15 березня Рада нацбезпеки ухвалила рішення про тимчасову заборону переміщення товарів через лінію розмежування в зоні АТО.
  • У зв’язку з блокадою поставок вугілля з окупованих регіонів Донбасу, в Міненрегетики було прийнято рішення розпочати поставки вугілля з ПАР, Австралії і США.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас