Ілон Маск опублікував перше фото тунелю під Лос-Анджелесом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск опублікував перше фото тунелю під Лос-Анджелесом

Технології&Авто
1936
Підприємець Ілон Маск показав першу фотографію тунелю для боротьби з пробками в Лос-Анджелесі. Заснована Маском Boring Company не тільки пробурила підземний коридор, але також протягла проводи і встановила рейки, якими рухатимуться платформи з автомобілями. Першу ділянку, протяжністю більше 3 км, буде закінчено на початку 2018 року.
Першу фотографію тунелю Boring Company Ілон Маск опублікував у своєму мікроблозі в Twitter. На знімку показана частина підземного треку з уже встановленими рейками, проводами і облицюванням. За планом Маска, по мережі тунелів будуть рухатися електричні платформи, перевозитимуть електромобілі за заданим маршрутом зі швидкістю до 240 км/год. За допомогою цих же електромодулів автомобілі будуть спускатися в тунель і повертатися назад на наземну трасу.
Влітку Boring Company отримала від влади дозвіл на будівництво невеликого тунелю протяжністю всього 48 м. Компанія розпочала будівництво на парковці в штаб-квартирі SpaceX в Хоторне (передмістя Лос-Анджелеса). Після завершення цього етапу Маску дозволили вирити випробувальний сегмент довжиною 3,2 км. Цей тунель дозволить швидко дістатися до місцевого аеропорту. Показаний на фотографії відрізок стане частиною цього шляху.
Ілон Маск опублікував перше фото тунелю під Лос-Анджелесом
За словами Маска, поки компанія пробурила відрізок тунелю довжиною 152 м, а повноцінний трек протяжністю 3,2 км буде побудовано в найближчі 3-4 місяці. Також глава Boring Company повідомив, що в найближчий рік компанія прокладе тунель, що з’єднає автомагістраль 405, яка веде до міжнародного аеропорту Лос-Анджелеса, і шосе 101, яке проходить уздовж західного узбережжя США.
Поки невідомо, як адміністрація Лос-Анджелеса сприйме такий великий інфраструктурний проект. Раніше Ілон Маск повідомляв, що мер міста підтримав ідею, але офіційного дозволу компанія поки не отримала. Втім, для підприємця умовні домовленості також мають вагу. Так, в липні Маск оголосив, що встановив з Білим домом «усну домовленість» про зведення підземного тунелю для вакуумних поїздів Hyperloop між Вашингтоном і Нью-Йорком.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас