Yamaha представила андроїда-мотогонщика Motobot (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Yamaha представила андроїда-мотогонщика Motobot (відео)

Технології&Авто
584
Людиноподібний робот на мотоциклі Yamaha виступив проти професійного гонщика Валентино Россі. Незважаючи на те, що робот програв заїзд, сам факт появи гонщика-андроїда примітний, пише IEEE Spectrum.
Motobot – не віртуальний помічник і не автопілот, він не вміє їздити по незнайомих дорогах і розпізнавати пішоходів і знаки. Він розроблений виключно для гонок і знає тільки свою трасу. Своє місце розташування він визначає за допомогою вбудованих датчиків і GPS-RTKGPS з кінематикою реального часу. По прямій він розганяється до 200 км/год.
Під час заїзду Motobot пройшов коло за 117,5 секунд, майже на 32 секунди відставши від Россі, який впорався за 85,74 секунди.
Цікаво ще й те, що мотоцикл у робота абсолютно звичайний, не модифікований. Відрізняється лише сам водій – він обробляє дані, які надходять із сенсорів, підтримує рівновагу мотоцикла, прискорюється і гальмує, паралельно оцінюючи фактори дороги, опору повітря і гальмування двигуном.
«Цей проект – moon shot, – говорить Хіроші Саіджо, виконавчий директор Yamaha. – Його вибрали тому, що він важкий. Але ще для того, щоб продемонструвати напрямок руху технічної думки компанії – до впровадження елементів автономності в керування мотоциклами, щоб спростити та убезпечити цей процес».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас