Китай вдвічі підвищить світове виробництво графіту для акумуляторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай вдвічі підвищить світове виробництво графіту для акумуляторів

Енергетика
565
Китай і Японія збираються майже втричі збільшити до 2020 року світовий оборот обробки графіту, щоб задовольнити попит світової літій-іонної індустрії, яка стоїть на порозі кризи, викликаної дефіцитом літію, кобальту і графіту.
Стрімкі темпи зростання електротранспорту і інших споживачів акумуляторів можуть викликати дефіцит сировини, яка використовується при їх виробництві: літію, кобальту і графіту.
За словами старшого аналітика компанії Benchmark Mineral Intelligence Ендрю Міллера, графіт, форма вуглецю, що зустрічається в природі, не дуже рідкісний мінерал — проблема знайти потрібний різновид графіту. Для виробництва акумуляторів підходять два типи: штучний і природний лускатий графіт. Обидва повинні бути максимально чистими, ось чому наявність обробних підприємств настільки ж важлива, як і обсяг видобутку сировини.
При цьому ціни на графіт (від $7 до $20 тисяч за тонну на природний сферичний графітовий анодний матеріал і від $15 до $20 тисяч за тонну для синтетичного еквівалента) значно нижчі, ніж на той же кобальт ($60 000 за тонну). Ці причини змушують деяких аналітиків прогнозувати кризу у виробництві літій-іонних батарей.
«Якщо дефіцит літію і кобальту викликає побоювання, то брак графіту просто лякає», — пише фінансово-аналітичний портал Safehaven. І Китай зі своїми покладами графіту і новими фабриками в змозі допомогти впоратися з цією проблемою.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас