FinTech Ukraine 2017: допоможемо вирахувати, чи варто працювати з контрагентом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

FinTech Ukraine 2017: допоможемо вирахувати, чи варто працювати з контрагентом

Фінтех і Картки
949
Компанія BankOnline за підтримки медіа-партнерів Finance.ua та “Мінфін” оголошує місяць FinTech Ukraine.
Протягом місяця ми знайомитимемо вас з новими проектами в галузі фінансових технологій, які нещодавно заявили про себе і зараз завойовують своє місце на ринку України і не тільки. Хто вони, які рішення пропонують, в чому їх унікальність?
Про це ми розповімо в рубриці “Учасники стартап сесії FinTech Ukraine 2017”. А познайомитися з ними особисто, дізнатися подробиці і віддати свій голос за найкращий, на вашу думку, проект можна 1 листопада на конференції FinTech Ukraine 2017. Сьогодні розповімо про FinScore.
FinTech Ukraine 2017: допоможемо вирахувати, чи варто працювати з контрагентом
Завдання, які вирішує проект:
Головне бізнес-завдання FinScore – експрес-аналіз фінансової стійкості контрагента, що допомагає швидко прийняти рішення про те, як варто працювати з контрагентом з урахуванням фінансових ризиків. Він визначає її на підставі історичних значень вірогідності банкрутства компаній на галузевих ринках.
Відтепер будь-яка компанія України, використовуючи YouControl, має доступ до більш зручного фінансового аналізу. Адже традиційно для прийняття бізнес-рішень щодо співпраці з масою клієнтів, постачальників чи позичальників необхідний цілий штат експертів з фінансової аналітики.
Найбільшу користь FinScore принесе:
- великому і середньому бізнесу, який має понад 10 контрагентів щомісяця;
- банкам та фінансовим установам, що перевіряють стан позичальників;
- держструктурам – розпорядникам бюджетних коштів і замовникам в держзакупівлях;
- закордонним інвесторам, що потребують інформацію про фінансовий стан компанії відповідно до реалій українського ринку.
Все це відповідає місії компанії – сприяти формуванню прозорого бізнес-середовища та економічному зростанню України.
Особливість проекту:
Для розробки методики FinScore аналітики YouControl протестували 20 тисяч компаній за період 7 років (з 2009 по 2015) за 50 традиційними фінансовими показниками, що входять у чотири групи фінансового аналізу: ліквідності, рентабельності, ділової активності і платоспроможності підприємства. В результаті дослідження залишили лише 10 показників, що є найбільш репрезентативними для українського ринку. Це дало змогу отримати простий і надійний індекс фінансової стійкості контрагента:
А – високий рівень фінансової стійкості;
B – добрий рівень фінансової стійкості;
C – задовільний рівень фінансової стійкості;
D – незадовільний рівень фінансової стійкості.
Як показав бек-тестінг, компанії з групи D банкрутували у рази частіше, ніж компанії з групи А.
Декілька слів про проект:
FinScore – новий проект від компанії YouControl, яка займається розробкою онлайн-системи для ділової розвідки та перевірки контрагентів. Крім консолідованої інформації з відкритих джерел у вигляді досьє система також включає модулі для її аналізу. FinScore – це один з таких модулів, що виник в результаті досліджень фінансового аналітика YouControl Романа Корнилюка. Запропонована скорингова модель дозволяє відразу зрозуміти фінансовий портрет компанії відносно інших учасників ринку. Цей модуль інтегрований в систему YouControl та якісно доповнює досьє на кожну компанію України.
Люди:
Над проектом FinScore працює команда компанії YouControl, яка складаєть з близько півсотні висококваліфікованих спеціалістів. Сюди входять розробники, програмісти, тестувальники, аналітики, дизайнери, відділ продажу, підтримки клієнтів, а також відділ маркетингу і піару. СЕО компанії – Сергій Мільман, бізнес-експерт з 15-річним стажем підприємницької діяльності. Розробив методику FinScore Роман Корнилюк – кандидат економічних наук, фінансовий аналітик YouControl.
Сайт:
Дізнатися більше про проект FinScore та інші технологічні рішення у фінансовому секторі, а також проголосувати за найкращий проект можна 1 листопада 2017 на конференції FinTech Ukraine 2017, організатором якої виступає компанія BankOnline.
Зареєструватися на конференцію FinTech Ukraine 2017 можна тут.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас