Робобджіл навчили плавати, стрибати і літати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робобджіл навчили плавати, стрибати і літати

Технології&Авто
612
Вчені з Гарварда розвивають проект зі створення “робобджіл” – мініатюрних механізмів, здатних пересуватися за принципами, закладеними у їхніх біологічних побратимів. RoboBee були представлені в 2013 році, і на той момент прототипи могли лише відриватися від поверхонь і здійснювати нетривалий політ.
Вчені вважають, що такі роботи, як RoboBee, можуть використовуватися в пошукових операціях у важкодоступних місцях, для розвідки і в інших сферах. Ефективність робокомах зросте, якщо вони будуть діяти в рої.
Черговим досягненням інженерів стало створення механізмів, що дозволяють робобджолам пірнати в воду, плавати в цьому середовищі, а потім виринати на поверхню. Звучить просто, однак дрібним роботам необхідно подолати поверхневий натяг води, розправити намоклі крила і продовжити політ.
Сучасна робобджола важить близько 175 мг. Для забезпечення необхідної тяги вчені оснастили роботів секціями, які наповнюються газом, що виділяється за необхідності тут же – відбувається реакція горіння водню, що дає “вибуховий” поштовх.
Ученим ще належить оснастити робобджіл системами навігації, елементами живлення і приймачами для дистанційного керування. З урахуванням габаритів штучних “комах”, завдання непросте.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас