Toyota перестане випускати автомобілі з ДВЗ до 2040 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota перестане випускати автомобілі з ДВЗ до 2040 року

Технології&Авто
386
До 2040 року найбільший у світі автовиробник остаточно відмовиться від двигуна внутрішнього згоряння, повністю переключившись на випуск електрокарів. Про це представники Toyota заявили на прес-конференції на автосалоні в Токіо, пише TechCrunch.
Примітно, що такий консервативний автовиробник, як Toyota, назвав, нарешті, певний часовий орієнтир переходу на електромобілі. У компанії повідомили, що в питаннях повної відмови від ДВЗ орієнтуються на 2040 рік. Це означає, що через 20 з невеликим років японський автовиробник буде випускати тільки електричний транспорт. Ці терміни можна назвати середніми для ринку.
Вони узгоджуються з планами більш консервативних автовиробників, а також намірами влади держав, не надто просунутих у справі зниження викидів парникових газів.
На сьогоднішній день багато країн і автовиробники оголосили про більш ранні терміни переходу на EV. Якщо судити за цих заяв, найбільш активна фаза переходу має початися в другій половині наступного десятиліття. До 2030 року, наприклад, Голландія збирається повністю заборонити ДВЗ. Британія назвала такий же термін. Китайський автовиробник BYD прогнозує повний перехід Китаю на електрокари і гібриди також через 13 років. Toyota дає більш стримані прогнози.
Виробник першого в світі масового гібрида (Toyota Prius) в питанні повноцінних електромобілів не поспішав, заявляючи про важливість діяти по ситуації. Тобто, його ставка була не тільки на електрику, а й на гібриди, газ, паливні елементи. Фахівці компанії заявляли, що ситуація від країни до країни відрізняється, тому якнайшвидше переходити на електрику немає сенсу. Та важливо відзначити, що в компанії офіційно визнали кінцеву перемогу акумуляторів над викопним паливом. До 2040 року вигоди від виробництва традиційного транспорту не залишиться зовсім.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас