Аналог тефлону захистить від води перовскітні сонячні панелі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналог тефлону захистить від води перовскітні сонячні панелі

Технології&Авто
363
Дослідники з Південної Кореї розробили перовскітні сонячні елементи з підвищеною стабільністю, які не піддаються впливу вологи. Новий матеріал зроблений з фтору, дешевої альтернативи золота, традиційно використовуваного для захисту перовскітів від впливу води, та за властивостями аналогічний тефлоновому покриттю, пише Science Daily.
Перовскітні панелі легко руйнуються в умовах вологості. Низька стабільність і дорожнеча матеріалів робить їх непридатними для комерційного використання. Вчені з Південної Кореї вирішили обидві ці проблеми, розробивши новий матеріал на основі фтору, що захищає активний фотоелектричний шар перовскіту від впливу вологи.
Результатом дослідження, проведеного під керівництвом професора Джин Ян Кіма з Ульсанского національного інституту науки і техніки та Донг Сук Кіма з Корейського інституту енергетичних досліджень, стало використання модифікованих фторвуглецевих нанотромбоцитів (EFGnPs) в структурі перовскітних сонячних елементів. «Фторвуглеці, такі як політетрафторетилен або тефлон, добре відомі своїми супергідрофобними властивостями, — говорить професор Джин Ян Кім. — З’єднавши вуглець з фтором, ми створили двовимірний матеріал з високою гідрофобністю, на кшталт тефлону, а потім застосували його до перовскіту».
За словами вчених, це відкриття змінить технологію виготовлення сонячних елементів нового покоління, а також пристроїв і дисплеїв IoT. «Нам вдалося подолати вразливість перовскітних сонячних елементів, які мають високу ефективність, але низьку стабільність», — говорить Донг Сук Кім.
Стенфордський вчені створили сонячні батареї, надихнувшись очима комах. Нова технологія допоможе подолати проблеми, які обмежували використання багатообіцяючого матеріалу, званого перовскитом, для розробки сонячних панелей.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас