На рахунках столичних митниць заарештовано близько 300 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На рахунках столичних митниць заарештовано близько 300 млн гривень

Кримінал
378
Національне антикорупційне бюро домоглося арешту близько 300 млн гривень на рахунках Київської митниці та Київської міської митниці Державної фіскальної служби в Держказначействі.
Про це повідомляє “Слово і Діло”.
Як повідомляється, кошти арештовані в рамках розслідування, що проводиться НАБУ, щодо можливого зловживання службовим становищем посадовцями зазначених структурних підрозділів ДФС.
Так, слідчі бюро підозрюють чиновників в умисному заниженні митної вартості товарів для конкретних одеських фірм. Згідно з інформацією слідства, протягом 2016-2017 років група осіб зареєструвала в Одесі 21 підприємство, які займалися ввезенням в Україну різних товарів. При оформленні митної декларації, зловмисники вказували суттєво занижену вартість ввезених товарів.
Після оформлення нібито скоригованих декларацій різницю у вартості оплачували на рахунки митниць. За підрахунками детективів, за таким принципом на рахунках митниць повинно було зібратися понад 390 млн гривень, які повернулися б на зазначені фірми після скасування Одеським окружним адміністративним судом рішень про коригування заявленої митної вартості.
При цьому юристи підприємств подали заздалегідь погоджені з чиновниками позови в зазначений суд, з яких частина вже була розглянута і на рахунки фірм повернули понад 100 млн гривень. Крім того, підприємствам повинні були повернути ще 288 млн гривень після закінчення розгляду позовів у суді.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас