Прокуратура прийшла з обшуками в Гулівер у справі Клименка (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура прийшла з обшуками в Гулівер у справі Клименка (фото)

Кримінал
913
Військова прокуратура проводить обшуки в бізнес-центрі Гуллівер у Києві і за місцями проживання колишніх керівників банку Капітал.
Про це повідомила Генеральна прокуратура на своїй Facebook-сторінці.
Як зазначається, протягом 2011-2013 років через вказаний банк здійснювалися грошові перерахування для незаконного відшкодування податку на додану вартість, функціонували так звані “податкові майданчики” і здійснювалися перекази грошей з-за кордону на банківські рахунки підконтрольних колишньому міністру доходів і зборів Олександру Клименку підприємств, що входять до групи Unison.
Метою проведення слідчих дій є пошук документів банку Капітал, підприємств групи Unison і інших речей і документів, які можуть бути доказами скоєння злочинів.
В рамках розслідування стосовно Клименка за підозрою в легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, на причетність до даної діяльності перевіряються колишні посадові особи банку Капітал і його кінцевий власник, який, крім українського громадянства, має громадянство Ізраїлю.
Зазначається, що для ухилення від кримінальної відповідальності за вчинені дії посадовими особами вказаного банку за вказівкою його кінцевого власника була знищена банківська інформація, яка зберігалася на комп’ютерних носіях.
Слідством встановлено місцезнаходження значної частини нібито знищеного серверного обладнання банку і отримані докази функціонування злочинної організації.
Також слідчими Головної військової прокуратури проводиться обшук за місцем проживання колишнього керівника Київського відділення банку Капітал, який є батьком одного з депутатів Верховної Ради.
При цьому в повідомленні прес-служби Генпрокуратури підкреслюється, що обшуки не пов’язані з політичною діяльністю зазначеного депутата.
Прокуратура прийшла з обшуками в Гулівер у справі Клименка (фото)
Нагадаємо, що банк Капітал був віднесений НБУ до категорії неплатоспроможних 20 липня 2015 року. Причиною такого рішення регулятора щодо банку стала незадовільна якість активів і ризик ліквідності через те, що більшість активів банку і частина операційних потужностей залишилися на тимчасово окупованій території.
Верховний Суд скасував рішення судів першої, апеляційної та касаційної інстанцій і прийняв нове рішення про відмову в позові акціонерам щодо оскарження постанов Національного банку про віднесення Укрінбанку і банку Капітал до категорії неплатоспроможних.
У липні правоохоронці виявили секретний офіс з документацією компаній колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка в бізнес-центрі Гуллівер у Києві.
Прокуратура прийшла з обшуками в Гулівер у справі Клименка (фото)
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас