В Євросоюзі вперше правовий акт підписали в електронному вигляді за допомогою ЕЦП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Євросоюзі вперше правовий акт підписали в електронному вигляді за допомогою ЕЦП

Світ
167
На цьому тижні в Євросоюзі відбулася історична подія – вперше правовий акт був підписаний в електронному вигляді. Цим актом виявилося переглянуте положення «Про безпеку поставок газу», але тут найважливіше те, що саме електронний підпис наділив цей документ юридичною силою.
«Ця подія знаменує собою перший публічний крок на рівні ЄС в процесі впровадження електронного підпису», – йдеться в повідомленні Ради ЄС.
Що ще примітно, що саме Естонія, яка, як ми знаємо, особливо була успішною у впровадженні електронного уряду та переведенні всіляких послуг в електронний вигляд, посприяла цій події.
Глава Європарламенту А.Таяні зазначив, що в ЄС Естонія стоїть на передньому краї переходу до цифрової епохи.
«Ми повинні використовувати імпульс, даний естонським головуванням (в ЄС), для подальшого просування цифрових методів», – підкреслив він, нагадавши, що в травні Європарламент у своїй доповіді закликав інститути ЄС подати приклад електронного урядування.
Постпред Естонії при ЄС Матті Маасікас від Ради ЄС та країни-головуючого ЄС в свою чергу висловив упевненість, що скоро всі правові акти ЄС можуть підписуватися в електронному вигляді, тому що «електронний підпис економить папір, час і гроші».
Залишається додати, що в Європі кваліфікований електронний підпис має таку ж юридичну силу, як рукописний, у веденні бізнесу, виконавчих процедурах або прийнятті зобов’язань.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас